­

Esther Middelkoop* volgde de Kairos cursus.
Aansluitend konden de deelnemers mee op visiereis. “Toen ik hoorde van de visiereis, dacht ik: 'Dat klinkt interessant!' Maar ik kon nog maar half vermoeden wat ik zou gaan meemaken…" Tijdens de reis die ze maakte deelde Esther liefde, geluk en hoop onder de mensen in Noord-Afrika.

Ondanks mijn ervaring merkte ik dat ik afgeleid
en ingedut
raakte door de luxe die we hebben
in Nederland.-Esther


"Ik ben wel eerder actief geweest in de zending. Ik werkte in Bolivia en Brazilië. Ook ben ik hier, in Nederland, betrokken geweest bij een aantal projecten. Maar ondanks mijn ervaring merkte ik dat ik afgeleid en ingedut raakte door de luxe die we hebben in Nederland. Dus toen deze kans zich voordeed heb ik hem gelijk aangegrepen. Hiermee hoopte ik dat God mij weer kon 'wakker maken' om tot een zegen te zijn voor anderen."

Het avontuur begint

"Na een goede nacht rust en een stevig ontbijt begon het avontuur. Daar, in Noord-Afrika, leerden we om de Bijbel grondig te bestuderen, te bidden voor onze naasten en we leerden zelfs een paar nuttige Arabische zinnen. Toch wilde ik meer. Ik wilde echt leren verplaatsen in de ander en echt voelen hoe erg hun situatie was. Gelukkig werden de activiteiten steeds uitdagender."

"Zo hebben we deelgenomen aan gebedswandelingen om hoop te bieden aan iedereen die we op straat tegenkwamen. Ook zijn we naar een lokale kerk geweest en hebben families in nood bezocht. Ik verbaasde mij over de gastvrijheid van deze arme mensen. Ze hebben niets maar ze zijn vrolijk, vriendelijk en bereid om te geven wat ze hebben. We zijn ook bij 'Center of Love' geweest waar gehandicapte kinderen de materialen, vaardigheden en het zelfvertrouwen aangereikt krijgen om te groeien en zichzelf te ontwikkelen. Ze maken daar nu mooie kunstwerken en die verkopen ze dan weer. Ook ik heb iets gekocht."

"Een ander hoogtepunt was het uitdelen van Gods liefde aan gevluchte Sudanese kinderen. Deze kinderen komen uit een verschrikkelijke oorlogssituatie. Maar de kinderen zijn nog steeds vriendelijk, vrolijk en erg nieuwsgierig gebleven. Het was onwerkelijk om dat te zien."

“Ze belde mij…”

"Maar de dag in de stad blijft mij toch wel het meeste bij. Dit was het moment dat ik echt in gesprek kon komen met mensen. Op een gegeven moment zag ik een vrouw met een kruiskettinkje lopen. Ik wist niet zo goed hoe ik haar moest benaderen, dus ik bad om wijsheid. Toen vroeg ik haar maar gewoon om de richting naar het station. We raakten aan de praat en op het gegeven moment liep Mary* met ons mee om de weg naar het treinstation te wijzen. In de volgende trein liep er een jongedame op ons af. 'Zijn jullie vrienden van Mary? Ze belde me net om jullie te vertellen waar jullie uit moeten stappen.' "

Nu durf ik wel te zeggen...
Ik ben wakker! -Esther

"We konden het bijna niet geloven. We voelden ons zo gezegend door God. Tijdens deze reis heb ik echt gezien hoe God in actie kan komen, en wat hij doet in de levens van mensen. Nu durf ik wel te zeggen… Ik ben wakker!”

Bron: www.operatiemobilisatie.nl

* Naam is veranderd wegens veiligheidsredenen

­