­

Waarom zou ik de KAIROS cursus doen?

1. Omdat Kairos degelijk onderwijs geeft over HET grote plan van God 
Vreemd eigenlijk dat zending de ‘grote opdracht’ wordt genoemd, maar dat jij er waarschijnlijk nog nooit een cursus over hebt gevolgd. De inhoud van Kairos is breed en goed Bijbels onderbouwd, gericht op Gods grote plan en ook op onze plek daarin.

2. Omdat Kairos je als cursist geen eenzijdig, maar een prachtig totaal beeld geeft
De inhoud geeft een goed beeld van zendingswerk in al haar verscheidenheid, zowel vanuit Bijbels, historisch, strategisch en cultureel perspectief. Een beknopt maar prima totaal overzicht.

3. Omdat Kairos je een goede basis geeft voor je denken en je handelen
De inhoud is niet alleen actueel, maar ook goed Bijbels onderbouwd en geplaatst in een inspirerend historisch perspectief. Kairos legt een gedegen en praktische basis voor denken en handelen op het gebied van Gods plan met de volkeren, in en vanuit de plaatselijke gemeente.

4. Omdat Kairos voor elke christen een grote toegevoegde waarde heeft
De cursus levert een belangrijke toegevoegde waarde aan het onderwijsprogramma binnen elke kerkelijk gemeente. De inhoud voorziet niet alleen in gedegen onderwijs over Gods handelen in deze wereld, maar stimuleert de deelnemers ook om te gaan staan in hun roeping.

5. Omdat Kairos je niet koud zal laten 
De cursus is niet alleen rijk qua inhoud, maar ook persoonlijk appellerend. De inhoud blijft niet steken in een theoretische overdracht van kennis. Naast het onderwijzende karakter zijn er ook activiteiten die de deelnemers stimuleren om het geleerde te verwerken en toe te passen.

6. Omdat het zeer afwisselende programma van Kairos ook jou zeker zal boeien
Er zit genoeg variatie in de wijze van overdracht en activiteiten om de aandacht er goed bij te houden. Bovendien wordt de cursus altijd gegeven door een team. Niet alleen ouderen, maar ook gemotiveerde jongeren waarderen dat enorm!

7. Omdat Kairos zich in de hele wereld al ruimschoots heeft bewezen
De cursus heeft zich in andere delen van de wereld en in Europa gedurende twintig jaar al ruimschoots bewezen. Kairos wordt gegeven in ruim zeventig verschillende landen, zelfs tot in China toe, waar die wordt aangeboden in de niet geregistreerde huisgemeenten. Nederlands is al de 25ste taal waarin Kairos is vertaald.

8. Omdat je Kairos eerst zelf gedaan moet hebben voordat je de cursus daarna eventueel in je gemeente kunt aanbevelen
De manier waarop de cursus gegeven wordt is erg flexibel en dus zeer inpasbaar in de situatie van elke gemeente. Kairos kan in één week geven worden, maar ook in negen avonden of verspreid over vier halve weekenden (vrijdagavond en zaterdag overdag) of in een combinatie van de voorgaande opties. Maar … doe eerst de cursus zelf om dan te bepalen wat eventueel de beste manier voor jouw gemeente is.

9. Omdat je in de Kairos cursus veel waar voor je geld krijgt 
De prijs is afhankelijk van de opzet, maar ligt meestal rond de 50 euro per deelnemer voor materialen en bijkomende kosten. Dat is voor een dergelijk uitgebreide cursus, gegeven door een faciliterend team van gemotiveerde en bekwame mensen en inclusief materialen en één keer een warme maaltijd, een wel zeer schappelijke prijs.

10. Omdat Kairos gegeven wordt binnen een tijdsbestek dat goed te overzien is 
We zijn allemaal druk, maar deze cursus duurt niet al te lang! Het is uiteraard een hele investering, maar ligt voor wie wil wel binnen de mogelijkheden. We zijn als volgelingen van Jezus, mensen met een missie. Dat maakt de tijdsinvestering meer dan verantwoord.

 

­